Hochkrimml

Hochkrimml ligt aan de Gerlospass, op de grens van het Salzburger Land en Tirol op ongeveer 3 km afstand van Königsleiten en 8 km van Krimml. Het wintersportgebied Hochkrimml-Gerlosplatte ligt op ca. 1700m hoogte en bestaat uit drie gemeenschappen Filzstein, Duxeralm en Silberleiten.

 

Hochkrimml behoort tot de gemeente Krimml en is vanwege zijn hoge ligging sneeuwzeker te noemen van december tot april! Hochkrimml is een klein bergdorp en beschikt over 4 restaurants, 3 skiwinkels met skiverhuur, 2 skischolen en moderne liften. Hochkrimml is goed te bereiken met de auto, het heeft een skibushalte en vanaf Hochkrimml heeft u een prachtig uitzicht richting Königsleiten. Alle accommodaties in Hochkrimml liggen vrijwel direct aan de piste en een langlaufloipe ligt praktisch voor de deur! Vanuit Hochkrimml kunt u de rode dalafdaling naar Königsleiten skiën, waardoor het gebied in verbinding staat met de Zillertal Arena: 139 km aan perfect geprepareerde pisten met maar liefst 51 moderne liften!

SKISCHOLEN

In Hochkrimml zijn 2 skischolen aanwezig met ruim 40 professionele leraren. Voor skilessen, voor u én uw kinderen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met één van onderstaande skischolen. Skiles in het Nederlands behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

SPORTZAKEN

In Hochkrimml zijn een drietal sportzaken aanwezig, waar u uw ski's, snowboard en andere materialen kunt huren of kopen. Ook voor de verzorging van uw eigen materialen bent u bij onderstaande sportzaken aan het juiste adres. U vindt hier ook een ruim aanbod aan trendy wintersportkleding en accessoires.

BROODJESSERVICE

In het winter- en zomerseizoen (maanden juli en augustus) bieden wij de gasten van Hochkrimml een broodjesservice aan. Uw bestelling wordt dagelijks vers geleverd. Leveringen zijn iedere dag mogelijk.

PLATTEGROND HOCHKRIMML

Bekijk de plattegrond van Hochkrimml - Gerlosplatte.

Plattegrond Hochkrimml - Gerlosplatte