reisinformatie

Auto

 

Verkeer
Op weg naar de wintersportbestemming, zijn de omstandigheden vaak moeilijk door lage temperaturen, gladheid, sneeuw en drukte. Ga goed voorbereid op wintersportvakantie met de wintersportverkeersinformatie van de ANWB.

Winterbanden
In het buitenland kan het niet gebruiken van winterbanden in winterse omstandigheden reden zijn voor een boete, strafrechtelijke vervolging en medeaansprakelijkheid bij ongevallen. Reden daarvoor is dat het verkeer in gevaar wordt gebracht omdat men met zomerbanden minder grip op de weg heeft en de remweg onnodig lang is.

Autobahnvignet
Voor toeristisch en zakelijk verkeer is het op de Oostenrijkse snelwegen verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB.

Bijzonderheden bij het tanken
LPG is nauwelijks verkrijgbaar. Gelood Super is niet verkrijgbaar. Op loodhoudende benzine rijdende auto's moeten SuperPlus tanken en daar een loodvervangend middel aan toevoegen (te koop bij Oostenrijkse benzinestations). Betaling contant en bij de grotere benzinestations kunnen meestal de internationale creditcards gebruikt worden.

Maximumsnelheid
Voor personenauto's en motoren: binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom 100 km/u. Op autosnelwegen 130 km/h. Van 22.00 tot 5.00 uur is de snelheid beperkt tot 110 km/u op de volgende autosnelwegen: A10 (Tauern), A12 (Inntal), A13 (Brenner) en A14 (Rheintal).

Sneeuwkettingen
Een rond blauw bord een autoband met sneeuwketting geeft aan dat sneeuwkettingen verplicht zijn. Een eventueel onderschrift geeft aan voor welke voertuigen de bepaling niet geldt. Hetzelfde bord met een rode streep erdoorheen geeft aan dat u de kettingen dient te demonteren. Het gebruik van sneeuwkettingen is verboden in de Arlbergtunnel.

 

De SKI trein - de nachttrein naar Oostenrijk

De Ski-Trein rijdt in het wintersportseizoen iedere vrijdagavond van Nederland naar Oostenrijk en komt daar zaterdagochtend aan. De trein gaat terug op zaterdagavond en is dan zondagochtend weer in Nederland. De Ski-Trein bestaat uit twee delen: de standaard en de Ski-Trein Disco. Met de standaard Ski-Trein reist u voordelig en eenvoudig naar Oostenrijk. Het discodeel is er voor de feestvierders (jongeren). Het is een apart gedeelte van de trein. U kunt dus niet van de standaard Ski-Trein naar het discodeel of omgekeerd.

Kijk voor meer informatie en online boeken op de website van de Ski-trein.

Alpen Expres trein naar Oostenrijk

De Alpen Expres staat voor rust, comfort, gezelligheid en het begin van uw vakantie. Terwijl u onderweg geniet van een uitstekende service en een comfortabele accommodatie, brengt De Alpen Expres u naar uw bestemming. U vermijdt de ellenlange files, gevaarlijke verkeerssituaties en het slechte weer.
De Alpen Expres vertrekt iedere vrijdagavond vanuit station Utrecht Centraal, 's-Hertogenbosch en Venlo naar de Oostenrijkse Alpen. 's Morgens komt u aan op het station van uw bestemming. Vanaf hier brengt een lokale transfer u naar uw vakantieadres. Op de terugreis wordt u weer opgehaald en naar het station gebracht. De Alpen Expres vertrekt op zaterdagavond naar Nederland, dit betekent voor u een extra dag om te skiën!

Voor meer informatie, bestemmingen en online boeken zie de website van de Alpen Expres

Vliegtuig

U kunt vliegen op de luchthavens: Innsbruck, München of Salzburg. Innsbruck is de dichtsbijzijnde luchthaven. Wanneer u hierop vliegt moet u nog ongeveer één uur per auto reizen naar Königsleiten en Hochkrimml. München en Salzburg bevinden zich op een afstand van ruim 2 uur van Königsleiten.

Taxi

Voor vervoer vanaf de luchthaven of het treinstation naar Königsleiten of Hochkrimml:
Taxi Kammerlander Gerlos
telefoon +43-52845206
mobiel +43-6641404041
e-mail: taxi.kammerlander.gerlos@aon.at