königsleiten

Königsleiten ligt op 1.600 meter hoogte en maakt onderdeel uit van een van de grotere skigebieden in Oostenrijk, de Zillertal Arena. 139 km aan pistes en 51 liften in een sneeuwzeker skigebied van begin december t/m eind april.

De pistes in Königsleiten bieden elk wat wils - van blauw tot zwart - met een carrousel van liften, waaronder een gondel. De pistes bevinden zich rondom de Königsleitenspitze (2315m) en een tweede groep liften op de Gerlosplatte die via een 'ski-aduct' over de gerlospas uitstekend bereikbaar zijn.

Skischolen

In Königsleiten zijn 2 skischolen aanwezig met ruim 40 professionele leraren. Midden in het zonnige dorp ligt een fantastische oefenweide voor kinderen en beginners. Er is ook een speciale kinderweide aanwezig met kinderliften en –pistes.

Voor skilessen, voor u én uw kinderen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met één van onderstaande skischolen. Skiles in het Nederlands behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Sportzaken

Sportzaken In Königsleiten zijn een viertal sportzaken aanwezig, waar u uw ski's, snowboard en andere materialen kunt huren of kopen. Ook voor de verzorging van uw eigen materialen bent u bij onderstaande sportzaken aan het juiste adres. U vindt hier ook een ruim aanbod aan trendy wintersportkleding en accessoires.

Zwembad, fitness en sauna

Buiten het dorp bevindt zich het Kristallbad Wald/Königsleiten met overdekt zwembad met avonturenglijbaan en buitengedeelte, gedeelte voor fitness, therapie en wellness, natuursauna en gastronomie.

Plattegrond

Bekijk de plattegrond van Königsleiten.

Plattegrond Königsleiten