Königsleiten

In de zomer heeft Königsleiten veel te bieden en vormen onze accommodaties een prachtige uitvalsbasis voor schitterende wandelingen in het nabijgelegen National Park Hohen Tauern. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden voor (actieve) uitstapjes voor het hele gezin!

Planetenwandeling
De Planetenwandeling begint bij de Sterrenwacht in Königsleiten, op de buitenmuur van het Planetarium kunt u een beschrijving van de zon lezen. Tijdens deze wandeling van 6 km loopt u vlak langs de berghellingen, over de oude pas, door het dal en kunt u genieten van het uitzicht op de bergen. Tegelijkertijd brengt de tocht de oneindigheid van de kosmos tot leven. Een uitzonderlijk wandeltraject, waarbij u veel te weten kunt komen over het planetenstelsel.


Jodelwandelroute in Königsleiten

Eenvoudige jodelkreten die iedereen kan nazingen en speelplaatsen voor kinderen zijn hier net zo goed te vinden als interessante informatie over de streek en veel mogelijkheden voor een pauze in gezellige café's en restaurants. Holladrio! Een lichte wandeling inclusief een korte cursus jodelen. Klik hier voor meer informatie.

Kristallenbad Wald/ Königsleiten
Het zwembad is het gehele jaar geopend en heeft een binnen en een buitenbad. Een grote overdekte glijbaan maakt het extra leuk. Als het mooi weer is kunt u genieten van de heerlijke zonneterrassen, de mooie ligweiden en de tuin. Ook heeft het zwembad een uitgebreide sauna, fitness en wellness ruimtes die u tegen betaling kunt bezoeken. http://kristallbadwald.at

Christkönigskapelle

De “dorpskerk van Königsleiten” werd in 1989 gebouwd op een kleine heuvel in het midden van het dorp. De Christkönigs-kapel werd gewijd aan “Christus Koning” en stelt een “zwevende Christus” voor als de Verlosser. Vooral de vensters, die met de beschermheiligen van de deelstaten Salzburg en Beieren zijn beschilderd, verdienen uw aandacht. Het hele jaar worden hier regelmatig kerkdiensten voor huwelijksplechtigheden en andere vieringen gehouden.

Mineraliengrotte und Kalkofen in Vorderkrimml
Bij de rondleiding wordt over de geologische aspecten en over het ontstaan van deze prachtige mineralen gesproken. Voor de ingang van de grotten bevindt zich een kalkoven die tegelijkertijd bezichtigd kan worden. Rondleidingen zijn iedere maandag van 02.07. – 10.09.2012 tussen 17.00 en 19.00 uur.

Wassermühle - Watermolen
Een molen uit het jaar 1865 is compleet gerenoveerd, zodat u kunt bekijken hoe uit haver, roggen en koren, meel gemalen wordt om brood te kunnen bakken. Bezichtiging is tegen vooraanmelding mogelijk (min. 6 personen). Tel: 0043 6564 8242

De Augentrost-kapel
Over de “waterkapel” langs de oude Gerlosweg wordt verteld dat het water een geneeskrachtige werking heeft voor “oogkwalen“, ook kan het water jarenlang bewaard worden zonder dat het water ‘vies’ wordt. De kapel werd gebouwd in 1768 en in 1951 gerestaureerd. Dankzij de inspanningen van de “Lionsclub” ondergingen zowel de Augentrostkapelle als de bron in 1998 een algemene sanering.

Plattegrond Königsleiten

Bekijk hier de plattegrond van Königsleiten.

Plattegrond Königsleiten