Reisinformatie

Autobahnvignet

Voor toeristisch en zakelijk verkeer is het op de Oostenrijkse snelwegen verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB.

Bijzonderheden bij het tanken

LPG is nauwelijks verkrijgbaar. Gelood Super is niet verkrijgbaar. Op loodhoudende benzine rijdende auto's moeten SuperPlus tanken en daar een loodvervangend middel aan toevoegen (te koop bij Oostenrijkse benzinestations). Betaling contant en bij de grotere benzinestations kunnen meestal de internationale creditcards gebruikt worden.  

Maximumsnelheid

Voor personenauto's en motoren: binnen de bebouwde kom 50km/u, buiten de bebouwde kom 100km/u. Op autosnelwegen 130km/h. Van 22.00 tot 5.00 uur is de snelheid beperkt tot 110km/u op de volgende autosnelwegen: A10 (Tauern), A12 (Inntal), A13 (Brenner) en A14 (Rheintal).

Vliegtuig

U kunt vliegen op de luchthavens: Innsbruck, München of Salzburg. Innsbruck is de dichtsbijzijnde luchthaven, vanuit Amsterdam wordt er iedere woensdag en zaterdag gevlogen. Wanneer u hierop vliegt moet u nog ongeveer één uur per auto reizen naar Königsleiten en Hochkrimml. München en Salzburg bevinden zich op een afstand van ruim 2 uur van Königsleiten en Hochkrimml.

Taxi

Taxi Willi 
+43 664 3923826 
info@taxi-willi.at
www.taxiwilli-zillertal.com

Connecto 
https://connectotransfers.com