Omgeving

Königsleiten en Hochkrimml bevinden zich 100 km voorbij Innsbruck in Salzburgerland en grenzen aan het National Park Hohe Tauern. Deze gezellige dorpen liggen op 1.600/1.700 m hoogte en maken onderdeel uit van de Zillertal Arena.

 

Plaatsen in de omgeving

Innsbruck
Innsbruck is de culturele hoofdstad van Tirol, hier kunt u o.a. de Spitalkirche uit 1320 bezichtigen. Het bekendste gebouw in Innsbruck is “das Haus mit dem Goldenen Dachl” dit gebouw zou bedekt zijn geweest met 2680 vergulde koperplaten. De Hofkirche, gebouwd als mausoleum voor keizer Maximiliaan, vindt u langs het Tiroler Volksmuseum. 

Kufstein
De kleine Tiroolse stad Kufstein (503 m zeehoogte), de "Perle Tirols", ligt aan de voet van het beschermde natuurgebied "Zahmen" en "Wilde Kaiser" en direct aan de "groene" Inn. De charme en aantrekkingskracht van de stad ligt in de vele, stimulerende tegenstellingen. Eeuwenoude cultuur wedijvert met indrukwekkende natuur. Middelpunt en merkteken van de stad is de Vesting Kufstein. In Kufstein vindt u ook de zogenoemde Heldenorgel. Dit orgel is het grootste buitenorgel van de wereld met 4.307 pijpen. 

Mittersill
Mittersill is het centrum van de regio Oberpinzgau en heeft daardoor een echte marktfunctie. Het hele dal doet hier zijn inkopen. Bekend is het dorp vooral door de fabriek van het beroemde merk Blizzard, die uitstekende ski's produceert. Je kunt deze op het bedrijfsterrein voor gereduceerde prijzen kopen. In het dorp zijn aardig wat gezellige bars en restaurants. Ook gezellig en bovendien romantisch zijn de arrensledetochten die regelmatig georganiseerd worden. 

Mayrhofen
Mayrhofen ligt idyllisch op een hoogte van 630 m in het Zillertal in het hart van Tirol. Het ligt ingebed in een groene dalkom voor het fascinerende decor van de bergwereld van de Zillertaler hoofdkam. Talrijke bergreuzen met sappige groene weiden en witte bergtoppen drukken hun stempel op dit ongerepte, romantische landschap. De toppen van de fraaie bergwereld rondom het idyllisch gelegen dorp klimmen tot boven de 3000 m hemelwaarts. Traditie en internationale flair gaan hier hand in hand. Er zijn gezellige oude berghutten, landelijke klederdracht en Tiroler muziek maar ook moderne bars, boetieks en discosound.