Informatie Corona Virus

Update: 11 juni 2020 

Vanaf 20 juni 2020 zullen al onze accommodatie geopend zijn! Uiteraard met de nodige maatregelen, maar wij zijn blij u weer te mogen ontvangen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de lokale maatregelen en gedragsregels en tips voor een fijne, veilige en onbezorgde vakantie.

Uw accommodatie en verblijf
U kunt terecht in al onze accommodaties. Wij houden ons hierbij aan de gedragsregels en maatregelen die lokaal worden opgesteld en verwachten dit ook van onze gasten. Hier wordt u ter plaatse over geïnformeerd, gezien de continue ontwikkelingen.

Belangrijkste maatregelingen en aandachtspunten:

 • Alle accommodaties beschikken of een eigen terras of balkon waardoor je kunt genieten van een eigen buitenruimte.
 • Alle accommodaties worden met zorg schoongemaakt en gelucht. We besteden extra aandacht aan hygiëne.
 • Ter plaatse hanteren we voor iedereen een minimale afstand van 1 meter. Dit is de afstand die Oostenrijk op dit moment hanteert.
 • Wij verzoeken gasten alleen te komen indien ze geen last hebben van de volgende klachten: neusverkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, verhoging, koorts en/of benauwdheidsklachten.
 • Een mondkapje is niet verplicht, echter in sommige situaties danwel locaties kan erom gevraagd worden. Wij adviseren daarom voor de zekerheid mondkapjes voor het hele reisgezelschap mee te nemen.
 • Het in- en uitchecken houden we kort en bondig. Bij aankomst kunt u zich aanmelden bij de receptie en de gedesinfecteerde sleutel van uw accommodatie ophalen. Bij het uitchecken levert u de sleutels weer in en deze worden vervolgens door ons gedesinfecteerd.

Restaurant Sterngucker
Restaurant Sterngucker zal 19 juni haar deuren weer openen. Zij werken volgens de voorgeschreven richtlijnen van het Bundesministerum. Het dragen van een mondkapje is hier niet verplicht. Er zijn voldoende handendesinfectie punten aanwezig. Het wordt aangeraden om vooraf te reserveren. Heeft u halfpension geboekt, dan is er al een tafel voor u gereserveerd.

Uw reis
De grens tussen Oostenrijk en Duitsland wordt 15 juni weer geopend voor vakantiegangers uit onder andere Duitsland en Nederland. Ook vanuit Nederland wordt dan een geel reisadvies uitgegeven. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor actuele informatie.
Houd er rekening mee dat bij het tanken en toiletbezoek in Duitsland een mondkapje verplicht is! Wij adviseren om mondkapjes voor het hele reisgezelschap mee te nemen en optioneel ook desinfectie handgel.

Oostenrijkse gedragsrichtlijnen
Oostenrijk heeft de volgende richtlijnen opgesteld voor een veilige omgang met elkaar:

 1. Houd minimaal 1 meter afstand
 2. Draag mond- en neusbescherming waar aangegeven*
 3. Reserveer zoveel mogelijk vooraf om drukte bij ingangen te verminderen
 4. Betaal bij voorkeur contactloos
 5. Volg de aanwijzingen van medewerkers
 6. Schud geen handen
 7. Was uw handen meerdere malen per dag met water en zeep (30 sec)
 8. Raak het gezicht niet aan met niet gereinigde handen
 9. Nies of hoest in uw elleboog of een zakdoek
 10. Reis niet bij tekenen van ziekte

* Het dragen van een mondkapje is bij Sterngucker en de receptie van Top-Chalets niet verplicht.

Bron: www.sichere-gastfreundschaft.at/beherbergung

Faciliteiten
Zowel de speeltuin als kinderspeelruimte is toegankelijk, met een aantal kleine maatregelingen. Ook de kinderanimatie zal doorgaan met de nodige aanpassingen. U wordt hier ter plaatse over geïnformeerd. De wellness is toegankelijk voor een beperkt aantal personen met extra aandacht voor reiniging. Informeer ter plaatse naar de mogelijkheden.

Vrijetijdsvoorzieningen
Zowel de horeca als vrijetijdsvoorzieningen als musea en zwembaden komen weer op gang. Wij adviseren u ter plaatse te informeren naar de actuele openingstijden. Het zomerseizoen van de kabelbanen van de Zillertal Arena begint op 27 juni 2020. 
In Königsleiten zal de lokale supermarkt weer geopend zijn evenals restaurants. Daarnaast kunt u natuurlijk genieten van de bergen, een wandeling bij het stuwmeer en de natuur. Alle rust en ruimte voor een aangename vakantie in uw directe omgeving!

Meer informatie
Bekijk onderstaande links voor de meeste actuele informatie:


Wij kijken uit naar een veilige en gastvrije zomer!