Informatie Corona Virus

Update: 23 september 2020 

Vanaf 20 juni 2020 zijn al onze accommodatie weer geopend. Uiteraard met de nodige maatregelen, maar wij zijn blij u weer te mogen ontvangen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de lokale maatregelen en gedragsregels en tips voor een fijne, veilige en onbezorgde vakantie.

Uw accommodatie en verblijf
U kunt terecht in al onze accommodaties. Wij houden ons hierbij aan de gedragsregels en maatregelen die lokaal worden opgesteld en verwachten dit ook van onze gasten. Hier wordt u ter plaatse over geïnformeerd, gezien de continue ontwikkelingen.

Belangrijkste maatregelingen en aandachtspunten:

 • Alle accommodaties beschikken of een eigen terras of balkon waardoor je kunt genieten van een eigen buitenruimte.
 • Alle accommodaties worden met zorg schoongemaakt en gelucht. We besteden extra aandacht aan hygiëne.
 • Ter plaatse hanteren we voor iedereen een minimale afstand van 1 meter. Dit is de afstand die Oostenrijk op dit moment hanteert.
 • Wij verzoeken gasten alleen te komen indien ze geen last hebben van de volgende klachten: neusverkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, verhoging, koorts en/of benauwdheidsklachten.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare ruimtes. Uitgezonderd kinderen tot en met zes jaar.
 • Het in- en uitchecken houden we kort en bondig. Bij aankomst kunt u zich aanmelden bij de receptie en de gedesinfecteerde sleutel van uw accommodatie ophalen. Bij het uitchecken levert u de sleutels weer in en deze worden vervolgens door ons gedesinfecteerd.

Restaurant Sterngucker
Restaurant Sterngucker is dagelijks geopend. Zij werken volgens de voorgeschreven richtlijnen van het Bundesministerum. Het dragen van een mondkapje is hier verplicht. Daarnaast zijn er voldoende handendesinfectie punten aanwezig. Het wordt aangeraden om vooraf te reserveren. Voor groepen geldt een maximum van 10 personen. Heeft u halfpension geboekt, dan is er al een tafel voor u gereserveerd.

Uw reis
Bekijk de website van de Rijksoverheid voor de meest actuele informatie. Houd er in ieder geval rekening mee dat bij het tanken en toiletbezoek in Duitsland een mondkapje verplicht is. 

Oostenrijkse gedragsrichtlijnen
Oostenrijk heeft de volgende richtlijnen opgesteld voor een veilige omgang met elkaar:

 1. Houd minimaal 1 meter afstand
 2. Draag mond- en neusbescherming in openbare ruimtes*
 3. Reserveer zoveel mogelijk vooraf om drukte bij ingangen te verminderen
 4. Betaal bij voorkeur contactloos
 5. Volg de aanwijzingen van medewerkers
 6. Schud geen handen
 7. Was uw handen meerdere malen per dag met water en zeep (30 sec)
 8. Raak het gezicht niet aan met niet gereinigde handen
 9. Nies of hoest in uw elleboog of een zakdoek
 10. Reis niet bij tekenen van ziekte

* Het dragen van een mondkapje is in Sterngucker en bij de receptie van Top-Chalets verplicht.

Bron: www.sichere-gastfreundschaft.at/beherbergung

Faciliteiten
Zowel de speeltuin als kinderspeelruimte is toegankelijk, met een aantal kleine maatregelingen. Ook de kinderanimatie zal doorgaan met de nodige aanpassingen. U wordt hier ter plaatse over geïnformeerd. De wellness is toegankelijk voor een beperkt aantal personen met extra aandacht voor reiniging. Informeer ter plaatse naar de mogelijkheden.

Vrijetijdsvoorzieningen
Zowel de horeca als vrijetijdsvoorzieningen, waaronder de kabelbanen, musea en zwembaden, zijn geopend. Wij adviseren u ter plaatse te informeren naar de actuele openingstijden. 
In Königsleiten is de lokale supermarkt geopend evenals restaurants. Daarnaast kunt u natuurlijk genieten van de bergen, een wandeling bij het stuwmeer en de natuur. Alle rust en ruimte voor een aangename vakantie in uw directe omgeving!

Meer informatie
Bekijk onderstaande links voor de meeste actuele informatie: