Coronavirus

De situatie rondom het Covid-19 Virus brengt voor iedereen bezorgdheid en onzekerheid. Omdat de situatie voor de zomer zich niet laat voorspellen, stellen wij ons zo flexibel mogelijk op. Voor alle boekingen voor zomerseizoen 2021 bieden wij daarom een geld-terug-garantie. Kan uw vakantie niet door gaan wegens reisbeperkingen, dan wordt uw vakantie kosteloos geannuleerd.

Geld-terug garantie samengevat:

 • Vakantie boeken met geld-terug-garantie;
 • Bekijk hier het actuele reisadvies dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft afgegeven voor Oostenrijk. Wanneer u van de Nederlandse overheid niet mag reizen, wordt uw vakantie kostenloos geannuleerd.
 • U ontvangt het volledig betaalde bedrag terug op uw rekening, of u kiest ervoor om uw vakantie te verzetten naar een andere datum (de waarde van de boeking wordt dan verrekend met de nieuwe boeking);
Boek uw vakantie dus veilig met onze geld-terug-garantie!
Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering bij bijvoorbeeld Europeesche Verzerkingen af te sluiten voor het geval het coronavirus bij uzelf of een van uw reisgenoten wordt vastgesteld.


Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Lokale maatregelen


Informatie over de meest recente ontwikkelingen en voorgeschreven veiligheidsregels mbt COVID-19

Stand Corona 10.6.2021
Om u een veilige en onbezorgde vakantie te kunnen bieden, vragen wij u de volgende overheidsmaatregelen en richtlijnen na te leven. U bent van harte welkom in Oostenrijk als u getest, hersteld of gevaccineerd bent:

 • Getest: Bewijs van een negatief testresultaat, kinderen momenteel vanaf 10 jaar.
 • Hersteld: Bevestiging dat u COVID-19 heeft gehad – geldig tot 6 maanden erna.
 • Gevaccineerd: Overlegging van een inentingsbewijs.

De toegangstests voor restaurants zijn als volgt:

 • Negatieve PCR-Test: 72 uur
 • Negatieve Antigeentest uit een teststraat, Apotheek, etc.: 48 uur
 • Zelftests met QR-Code: 24 uur

Er zijn gratis testfaciliteiten in de buurt voor alle gasten, ook voor de terugreis. De kosten hiervoor worden gedekt door de Oostenrijkse regering. De testverplichting geldt niet voor gevaccineerde of herstelde personen met een passend bewijs.

Kosteloze testmogelijkheden ter plaatse
Ter plaatse zijn er meerdere kosteloze testmogelijkheden, ook voor uw terugreis. De kosten hiervoor worden gedekt door de Oostenrijkse regering. Een online aanmelding is noodzakelijk onder: www.salzburg-testet.at. De volgende testmogelijkheden vindt u ter plaatse in Königsleiten en in de naast gelegen Gemeenten Krimml en Wald:

 • Königsleiten Teststation: Maandag, Woensdag en Vrijdag van 15.30 tot 18.30 uur
 • Gemeindeamt Wald, Nr.34: Dinsdag, Donderdag en Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
 • Krimml, Vereinsheim ÖAV: Maandag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur

Bij binnenkomst in de test stations is het verplicht een masker te dragen.

Maskers en 1 meter afstand
Wij wijzen u er vriendelijk op dat in verband met de wettelijke voorschriften de minimale onderlinge afstand van 1 meter in alle ruimtes strikt in acht genomen moet worden, behalve voor personen die deel uitmaken van een huishouden of die tot een groep gasten behoren. In alle gesloten ruimtes is het dragen van een masker verplicht voor personen vanaf 6 jaar.

Restaurants
Er mogen maximaal 8 volwassenen (plus minderjarige kinderen) per tafel plaats nemen zonder beperking van verschillende huishoudens. Op het terras zijn maximaal 16 volwassenen (plus minderjarige kinderen) per tafel toegestaan, zonder beperking van verschillende huishoudens. Volgens de richtlijnen van de Oostenrijkse regering is de sluitingstijd van de restaurants vastgesteld op 24.00 uur. Er geldt een registratieplicht, wanneer u langer dan 15 minuten in een restaurant bent.

Formulier voor bij de grens
Iedereen die naar Oostenrijk wilt afreizen moet zich vooraf verplicht registeren via dit formulier!

Actuele informatie

Bekijk onderstaande links voor de meeste actuele informatie: